Dette er Bitcoin og hvordan du kan eie det

Bitcoin har blitt veldig populært de siste årene, og med god grunn. Det har økt enormt i verdi siden det først kom ut for litt over 10 år siden, og mange har tjent stort på kryptovalutaen. Det er nå blitt den med populære og verdifulle kryptoen i verden, og du kan også investere i den!

Hva er Bitcoin?

Først er det greit å vite litt om Bitcoin, og hva det brukes til. Bitcoin er en kryptovaluta, det betyr blant annet at det kun finnes digitalt, og ikke i mynter og sedler som vi er vant til fra kroner, euro, dollar osv. All valuta reguleres av tilbud og etterspørsel, men unikt for krypto er at det ikke blir regulert ytterlige av en finansiell institusjon eller nasjonal bank. Bitcoin bruker en teknologi som heter block chain, det gjør den mer anonym og sikker å bruke. Siden Bitcoin ikke er avhengig av en offentlig, finansiell institusjon, blir penger overført med det samme.

Bitcoin ble oppfunnet i 2008 av Satoshi Nakamoto. Navnet er faktisk et pseudonym, som betyr at det ikke er skaperens virkelige navn. Vi vet med andre ord ikke eksakt hvem som har laget Bitcoin. Satoshi Nakamoto er likevel en av verdens rikeste mennesker, ettersom han har Bitcoin til en verdi av rundt 40 milliarder dollar. Hos Bitcoin Norge kan du lese mer om hvordan Bitcoin fungerer bedre enn tradisjonell valuta, og hvordan teknologien bak det fungerer.

Finn og kjøp Bitcoin på nett

Bitcoin virker kanskje som noe hemmelig og for de profesjonelle, det er det altså ikke. Mange tror også at kryptovaluta er kriminelt, og det stemmer heller ikke. I virkeligheten kan alle kjøpe kryptovaluta som Bitcoin, og så lenge man ikke bruker det til noe kriminelt, er det helt lovlig. Bitcoin kan kjøpes på nett hos en side som tilbyr dette. Det er enkelt og tar ikke lang tid.

Det første du må gjøre er å lage en bruker som du vil kjøpe med. Her taster du inn informasjon om deg og legger inn pengene du vil bruke. Deretter søker du opp den kryptovalutaen du vil kjøpe, i dette tilfellet Bitcoin. Skriv inn hvor mye du vil kjøpe og gjennomfør transaksjonen, og vipps- så eier også du Bitcoin! Nå er det bare å følge med på hvordan verdien øker eller minsker, eller bruke Bitcoin på det du vil.

Før du kjøper

Her har du lest litt av hva Bitcoin er og hvordan du kan kjøpe kryptoen, kanskje det var dette som fikk deg interessert? Likevel er det viktig å sette seg enda bedre inn i hva det er og hvordan det fungerer. Før du investerer i noe som helst er det essensielt å ha nok informasjon og kunnskap om det du kjøper, slik at du kan ta hensiktsmessige valg når det kommer til kjøp, trading og salg. Det er også da man virkelig kan bli interessert, og til og med tjene penger på det. Du vil for eksempel lære at verdiene i krypto-verdenen varierer stort!