Hvordan spille på spilleautomater på nettet

Spilleautomater er relativt enkle å lære, men det finnes mange forskjellige varianter, og hvis du gjerne vil spille på slots på nettet, så lønner det seg å lære maskinene før du kaster deg ut i det. I prinsippet handler det egentlig bare om å trykke på knappen og se hva som skjer, men siden det finnes så mange forskjellige spill i selve spillene, bør man lese mer om den aktuelle automaten. På den måten får en mer ut av spillet, og man kan utnytte alle funksjonene og mulighetene som automaten tilbyr på en bedre måte. 

Hva du kan forvente av moderne spilleautomater på nettet

Selv om slots i prinsippet er veldig enkle, så kan de nesten ikke sammenlignes med hvordan de var i «gamle dager».  Den gangen skulle man bare trykke på knappen eller dra i spaken på siden av maskinen, og håpe på tre like symboler på gevinstlinjen. Du kan fremdeles finne slike enkle spilleautomater på nett, men i dag er det ikke mange spillere som bruker disse. Årsaken til det er rett og slett fordi moderne spilleautomater har mye mer å tilby.

Regler for spilleautomater

Hvis du ser på selve spillene, har de utviklet seg mye. Teknologia.no har skrevet en fascinerende artikkel om hvordan spillteknologien har utviklet seg gjennom tiden, og hvordan de første og enkle spilleautomatene på slutten av 1800-tallet var startskuddet for en milliardindustri. De første automatene var særdeles enkle, noe som var med på å gjøre de så populære. De moderne spilleautomatene du finner på nettet i dag er i prinsippet fortsatt enkle, og handler egentlig bare om at du skal velge et spill og deretter trykke på en knapp. I tillegg til denne enke grunnregelen, finnes det i dag mange andre regler for en spilleautomat som avhenger av forskjellige typer maskiner og tilgjengelige bonusspill hvor spillere ikke selv kan påvirke utfallet av spillet. 

Innsatsnivå og myntverdi

De skandinaviske leverandørene av spillprodukter er blant de førende i verden, spesielt når det kommer til utvikling av nye og spennende produkter, noe du kan lese mer om i Samfunnsmagasinet. Men det handler også om å la noen ting være enkelt, som tilfellet nettopp er når det gjelder spilleautomater og innsats. For det finnes fortsatt mange spilleautomater der innsatsnivået er forhåndsbestemt, mens det er mulig å velge både innsatsnivå og myntverdi på andre automater. Et innsatsnivå betyr hvor mye du vil spille for hvert spinn. Hvis du for eksempel vinner 100 mynter på et enkelt innsatsnivå 1, vil du vinne 200 mynter på et nivå med den dobbelte innsatsen. 

I tillegg til innsatsnivåer, så er det også noe som heter myntverdier. Hvis du vinner 10 mynter til en myntverdi på 0,1, så vinner du $ 1, men hvis du vinner 100 mynter til en myntverdi på 0,01, blir resultatet det samme. Du har muligheten til å kontrollere både nivå og myntverdi, noe som gir deg god kontroll over din samlede innsats.

Det er viktig å huske at noen spill har høyere utbetalinger på maksimalt nivå – uansett myntverdi. Dette er for eksempel tilfellet i Video Poker – les mer på Poker-Nyheter.com.

Slots-bonuser og gratisspinn

En av de viktigste tingene du må huske på når du spiller slots, er bonusfunksjoner. Disse bonusene blir ofte gitt i form av gratisspinn som spilles på samme innsatsnivå og myntnivå som din opprinnelige innsats. Denne funksjonen utløses vanligvis ved å treffe tre eller flere scatter-symboler over hjulet, noe som gir deg sjansen til å vinne stort.

Noen bonusfunksjoner lar deg velge forskjellige symboler på skjermen, men de mest lønnsomme er som oftest gratisspinn. Når du spiller for dine gratisspinn, vil spillet vanligvis ha forskjellige utbetalingsregler, og symboler kan også oppføre seg annerledes enn i et vanlig spill.