Minihus – En miljøvennlig løsning

Se for deg at du står opp på morgenen, tar kaffekoppen i hånden og går ut på den helt nye terassen din, men det er ikke terassen på ditt gamle boligfelt, det er terassen med utsikt over fjord og fjell. Du har nemlig kjøpt deg et minihus og funnet drømmetomten hvor du kan bo både mer miljøvennlig og bærekraftig uten å gi slipp på komforten.

Sannsynligvis har du allerede hørt om minihus, dette er tross alt ingen nyhet, men heller noe som bare har fortsatt å bli mer og mer populært med årene. Når minihus dukket opp for noen år tilbake, var det nok mange som tenkte at dette bare kom til å være nok en trend som forsvant like fort som det dukker opp, men minihus har uten tvil kommet for å bli. Er du ute etter en måte hvor du kan leve og bo mer miljøvennlig og bærekraftig, er minihus et fantastisk alternativ for deg.

Bygget med bærekraftige materialer

Om du ikke har interesse i å flytte fra hus eller leilighet, er det mange andre løsninger på hvordan du kan bruke et minihus. Minihus behøver nemlig ikke å være helårsbolig, selv om det er det for mange, det kan også brukes som hjemmekontor, sauna, gjestehus, anneks eller hva som helst annet. Det at minihus kan brukes til så mangt kommer av at firmaene som designer og bygger husene er åpne for forslag og er der for å kunne realisere nettopp din drøm.

De hjelper deg med å designe og å bygge ditt drømme-minihus, uansett hva det skal brukes til. Mange firmaer i dag ønsker å tilby en så grønn og miljøvennlig minihus løsning, så de tilbyr også bruken av resirkulerte materialer sånn som fraktcontainere. Deretter hjelper de også gjerne med frakt og transport til tomten du ønsker den skal stå på, så er det bare å flytte rett inn.

Et minihus kan også sees på som en god investering, noe som også har blitt veldig populært å gjøre. Med et minihus på din eiendom eller sin egen private tomt kan du bestemme deg for å leie ut plassen som hytte, et lite sommerhus, ekstra soverom eller som kontorplass. Her er det bare fantasien som stopper deg. Finner du en fantastisk tomt med den vakreste fjellutsikten vil det være det ideelle reisemålet for turister fra både utland og i eget land.

Bygget for å brukes hele året

Noe som mange er bekymret om når det er snakk om minihus, er gjerne om de er mulig å bruke hele året rundt. Du finner selvsagt minihus som ikke er isolert, men i de fleste tilfeller, og hos de fleste leverandører som bygger minihus til Norge, vil de være bygd for å bo og å leve i hele året rundt. Dermed kan du også benytte deg av minihuset ditt ogås midt på vinteren.