Unngå disse fallgruvene som ny investor

Når man er helt ny på aksjemarkedet, er det mange forskjellige fallgruver man kan havne i. Her er noen av de vanligste, sånn at du enkelt kan unngå dem – det er lettere enn du kanskje tror!

Det er mange som synes at veien mot investeringseventyret kan virke overveldende, mens andre hopper i med begge beina uten egentlig å tenke seg om noe særlig. Disse motsettelsene er begge to fallgruver når det kommer til det å være helt ny investor på aksjemarkedet, og derfor skal du her få vite litt mer om begge deler, sånn at du kan finne den perfekte balansen.

Ikke følg trender ukritisk

2020 var et rekordår for nye, private investorer, og mange av disse var unge investorer som investerte for første gang. En andel av disse er basert på trender som kryptovaluta og andre aksjer som ble omtalt mye i media – til tross for at dette er svært volatile investeringer. Mange hopper i det og følger litt ukritisk de trendene de ser på sosiale medier og dette er ikke akkurat å anbefale.

Men det er også en motsetning til dette, som heller ikke er den beste tilgangen til å begynne med å investere. Hvilken av dem føler du deg mest igjen i?

Ikke vent for lenge med å komme i gang med å investere

Hvis du ønsker mer info før du begynner å investere, er det rik mulighet for å finne den kunnskapen du føler at du har behov for, for å komme i gang. Som med mange andre ting, så handler det også her om å ikke vente til du føler at du har det fulle overblikket. For med en ting som aksjer, kan det virkelig føles som at man ikke kommer til dette punktet, fordi det er så mange ting man skal sette seg inn i. Men sannheten er bare at man faktisk er nødt til å prøve det for å få den erfaringen som gjør at man føler at man har den fulle oversikten.

Så det beste rådet er faktisk å begynne før du føler deg helt klar, for det er selvsagt viktig å lære seg det grunnleggende man trenger for å komme i gang, men så lenge du legger et budsjett for investeringene dine, vet hvilken risikovillighet du har, velger en plattform du stoler på og begynner med mindre beløp, er det rett og slett bare å komme i gang.