NordVPN

Er du på jakt etter en VPN som kan sikre ditt personvern? NordVPN er kjent for å være blant de sikreste og tryggeste aktørene innen VPN-bransjen. Her får du en god og pålitelig tilkobling, samt servere i over 59 land og en god hastighet. Dette er tjenesten for deg som ønsker å være 100 % anonym når du ferdes på internett.

Vi skal gå nærmere innpå NordVPN og se på de ulike aspektene og fordelene ved tjenesten. Fra hastighet, sikkerhet, servere og muligheter – det er mye som må vektlegges når du skal velge deg en ny VPN. I tillegg vil nok også prisen være en avgjørende faktor. Fortsett å les for å finne ut om NordVPN er VPN-tjenesten for deg.

NordVPN tjenester og muligheter

NordVPN er som sagt kjent for sine sikkerhetstiltak. Men dette er en VPN som passer for de fleste, og egner seg særlig godt for nordmenn. Du vil få tilgang på servere i rundt 59 ulike land, hvilket åpner opp mange spennende og underholdene dører på nett. I tillegg har NordVPN flere servere i Norge, noe som gjør den optimal for norske brukere.

Ettersom du finner så mange servere i ulike land, er dette den ultimale VPN leverandøren for de som ønsker å strømme serier og filmer fra andre land. Hvis du er på ferie i utlandet, kan nyte godt av at NordVPN også tar inn NRK og TV2 Sumo. Du har kanskje opplevd å ikke få tilgang til NRK når du er i utlandet? Dette trenger du ikke bekymre deg for med NordVPN.

I de største landene finner vi også mange servere. Her kan vi blant annet nevne Tyskland, Storbritannia og USA. Med NordVPN kan du kryptere datatrafikken din, slik at du får tilgang til spennende innhold fra andre land. Du vil også kunne få adgang til sider som ellers ville vært blokkert i landet du befinner deg i.

Sikkerhet er noe som bekymrer VPN-brukere, men dette trenger du ikke å tenke på med NordVPN. De har nemlig en null-logg-lov, hvilket betyr at de ikke loggfører verken søkehistorikken eller detaljene dine. NordVPN er nemlig registrert i Panama, og er derfor utenfor jurisdiksjonene til USA og EU. Derfor behøver de ikke å overvåke deg, og du kan ferdes helt trygt på nett.

Hurtighet

Hastighet er viktig når du velger deg en VPN. Dette kan ha mye å si for brukeropplevelsen din, særlig om du benytter deg av strømmetjenester. Hastigheten blir målt både i hvordan tjenesten bearbeider film og video, men også hvor lang tid det tar å koble seg til de ulike serveren.

Selv om en VPN vil være noe tregere enn din vanlige nettverkshastighet, kan du oppnå maksimal hastighet dersom VPN-programmet i seg selv er raskt. NordVPN er kjent for å være veldig rask og yter godt i alle sine ulike servere. I tester gjort av serverhastighet, kommer NordVPN meget godt ut – uavhengig av server-lokasjon.

Hvis du vil ha trygge rammer og høy ytelse, er NordVPN et godt alternativ. Du kan laste videoer og filmer, laste ned filer og strømme helt uten avbrudd. Noen servere er hakket tregere enn andre, men generelt sett vil du få en god hastighet på de fleste server-lokasjonene.

Sikkerhet

Som nevnt innledningsvis, er NordVPN mest kjent for sine sikre og trygge rammer. Dette er en VPN-leverandør som setter sikkerhet høyt og ønsker å skjerme sine brukere. Derfor er NordVPN ofte førstevalget til de som ønsker å verne om sitt eget personvern. NordVPN har hovedbase i Panama, et land kjent for god sikkerhet.

Hvis NordVPN hadde vært plassert innenfor EU eller USA sine jurisdiksjoner, hadde de vært lovpålagt å samle enkelte deler av brukernes informasjon. Men dette behøver de altså ikke når de har base i Panama. Du kan være helt trygg på at NordVPN aldri lekker din informasjon til tredjeparter, da de simpelthen ikke sitter på noen informasjon som kan videreselges.

Brukervennlighet

Selve brukeropplevelsen er også meget god, og her skiller NordVPN seg noe ut på markedet. Mens andre VPN-leverandører ofte byr på lange lister hvor du må lete deg frem til ønsket land, har NordVPN valgt et lettere alternativ. Du får nemlig tilbudt et verdenskart, hvor det er plassert markører over de tilgjengelige serverne.

Du kan enkelt manøvrere deg rundt omkring på kartet, og velge det landet du ønsker å strømme innhold fra. Selv om de fleste nok velger Norge eller USA, kan det være svært underholdene å forsøke de andre serverne også. Særlig dersom du besøker Netflix eller andre strømmetjenester som opererer lokalt.

Når du har valgt deg ut et land, vil programmet automatisk finne frem til den raskeste serveren tilgjengelig. Dette gjør NordVPN til et meget godt produkt for nybegynnere, da det i teorien gjør hele jobben for deg. Du trenger ikke gjette deg frem til hvilke servere som fungerer best eller minst travle, dette gjør NordVPN for deg.

Endring av innstillinger skjer også helt uten problemer. Du kan kontakte kundeservice dersom du laster ned applikasjonen, hvilket også er en fordel for nybegynnere. Skulle du ha spørsmål eller problemer med tilkobling, kan kundeservice bistå deg med dette. Kundeservice skjer i hovedsak på engelsk, noe som kan være greit å merke seg i forkant.

Hvem passer NordVPN for?

NordVPN er en meget allsidig VPN leverandør som nok vil egne seg for de fleste. Nordmenn kan nyte godt av de mange norske serveren når de er på ferie, eller benytte seg av de andre mulighetene hjemme. Brukervennligheten gjør dette til et godt valg for nybegynnere. Her slipper du å lete deg frem til de beste serverne, da NordVPN gjør dette automatisk.

Til slutt må sikkerheten og personvern også nevnes, dette er tross alt aspekter NordVPN har gjort seg kjent på. Hvis du er opptatt av personvern, privatliv og sikkerhet, vil denne tjenesten være et utmerket alternativ. Her kan du alltid være trygg på at NordVPN ikke overvåker deg og de lagrer heller ingenting om deg.

NordVPN egner seg godt for nordmenn og særlig nybegynnere. Er du ekstra forsiktig på nett og ønsker en VPN-leverandør som gjenspeiler dette? Da er NordVPN det beste alternativet for deg.