Norton 360

Hvis du er på jakt etter en komplett sikkerhetsløsning, kan Norton 360 være det rette valget for deg. Her får du en rekke tjenester som sørger for å beskytte enhetene dine mot skadeprogrammer og virus, samt gode løsninger for lagring og passordbeskyttelse. I tillegg får du med en VPN, noe som er et stort trekkplaster for mange.

Norton 360 er en velfungerende og rask VPN, fra en anerkjent og verdensledende leverandør. Her får du en VPN som fungerer optimalt med strømmetjenester og med fleksible tilkoblingsmuligheter. Ikke bare er dette blant markedets raskeste VPN-er, men den er også blant de billigste. Vi skal ta et dypdykk i alle funksjonene og mulighetene som kommer med, samt noen fordeler og ulemper.

Dette får du av dekningsgrader

Norton 360 fungerer som en alt-i-ett-beskyttelse. Dette er en abonnementsbasert tjeneste hvor du kan velge mellom en Standard, Deluxe eller Premium dekning. Velger du førstnevnte, får du det billigste alternativet og noe mindre funksjoner enn de andre pakkene. Blant godene kan vi nevne en VPN-tjeneste og beskyttelse mot virus, skadeprogrammer, spionprogrammer og løsepengevirus.

Med en Standard dekning får du kun benyttet sikkerhetspakken på en Mac, en PC og enten en smarttelefon eller et nettbrett. Du får tilgang til et passord-organiseringssystem og en brannmur for både Mac og PC. I tillegg kan du nyte godt av 10 GB sikkerhetskopiering i skyen, men dette er kun tilgjengelig for PC. Det følger også med et SafeCam for PC og et antivirus program.

Velger du derimot å gå for en Deluxe-dekning, får du med alt som Standard-løsningen dekker, i tillegg til foreldrestyring. Sikkerhetskopiering i skyen har en kapasitet på 50 GB og du kan benytte programvaren på hele fem ulike Mac-er eller PC-er. Prisen ligger noe over den billigste løsningen, men det er mulig å betale abonnementet per år for et avslag i prisen.

Har du en stor familie med flere enheter og maskiner i omløp, vil Premium-dekningen muligens egne seg bedre. Da kan du nemlig bruke programvaren på hele ti ulike PC-er og Mac-er. I tillegg ligger kapasiteten på sikkerhetskopieringen på hele 75 GB. Dette gir mer enn nok plass til å holde styr på familiebilder og andre viktige dokumenter.

Hva betyr de ulike tjenestene?

Det er ikke alltid like lett å vite hva en VPN, eller et passord-organiseringssystem egentlig betyr. Derfor skal vi gå gjennom de like tjenestene, slik at det blir enklere for deg å velge hva du faktisk har behov for. Uansett hvilken dekning du velger å gå for, vil du alltid få med en trusselsbeskyttelse. Dette gir deg avansert antivirus som bidrar til å beskytte din personlige informasjon når du surfer på nett.

Alle dekningsgradene inkluderer også en VPN, som blir kalt for Norton Secure VPN. Denne tjenesten lar deg surfe på nett helt anonymt og trygt, takket være et virtuelt privat nettverk. I tillegg får du med en kryptering som gjør det sikkert å benytte seg av bankkonto-detaljer og passord på nett. Når vi betaler for varer på nett eller spiller, legger vi ofte igjen våre finansielle detaljer. Det er viktig at disse er beskyttet slik at informasjonen vår ikke havner på avveie. Dette får du med en VPN.

Antivirus funksjonen kommer også godt med. Her kan du nyte godt av et ekspertteam som jobber døgnet rundt med å holde enhetene dine fri for virus. Faktisk er Norton så trygg på sin egen ekspertise, at de lover pengene tilbake dersom du mot formodning skulle oppleve et virus. Denne lovnaden er et kvalitetsstempel i seg selv.

Passord-organiseringssystemet, eller Password Manager, er et nyttig og praktisk verktøy. Dette sørger for sikker og enkel lagring, behandling og generering av passord og annen informasjon. Eksempler kan være kredittkortinformasjon eller andre detaljer du legger igjen på nett vedrørende brukerne dine.

Sikkerhetskopiering og brannmurer

Du vil få en viss grad av muligheter for sikkerhetskopiering i skyen, uavhengig av hvilken dekning du velger. På denne måten kan du lagre alle de viktige dokumentene, filene eller bildene dine, i en digital sky. Skulle du oppleve harddiskfeil eller tap av enhet, kan du med sikkerhetskopiering i skyen være trygg på at dine viktige filer er godt bevart.

En brannmur følger også med, både på PC og MAC. Denne muren vil overvåke kommunikasjonen som skjer mellom din og andre datamaskiner. Brannmuren sørger for å blokkere uautorisert og uønsket trafikk. I tillegg vil den beskytte dine personlige filer, dokumenter og informasjon. Uansett hvor du ferdes på nett, vil en brannmur komme godt med.

Til slutt kan du velge om du ønsker en løsning hvor foreldrestyring er inkludert. Har du barn som bruker datamaskinen, kan det være vanskelig å vite hva de foretar seg på nett og hvilke sider de havner innpå. Med foreldrestyring får du full kontroll og du kan administrere aktiviteten og vanene til barna på internett.

Foreldrestyring fungerer både på PC, Mac og smarttelefoner, slik at du kan hjelpe barna med å skape trygge og gode surfevaner. I tillegg vil du kunne beskytte dem mot nettsider som ikke er barnevennlige, og forhindre at de ved et uhell laster ned uønskede programmer og virus. Med barn i familien vil foreldrestyring være gull verdt.

Norton 360 VPN

VPN-tjenesten er en av Norton sine mest ettertraktede funksjoner. Dette er blant markedets raskeste VPN-leverandører og du kan surfe helt privat. Her vil ikke leverandøren lagre noe informasjon om din nettaktivitet og de kan derfor heller ikke selge dette videre til en tredjepart. Serveren finner sted i 28 ulike land, og du kan selv velge hvor mange tilkoblinger du behøver. Tjenesten fungerer ypperlig med strømmetjenester som Netflix.

De eneste ulempene med tjenesten, er at den ikke fungerer i Kina og kan ikke brukes med torrenting. Om dette er en ulempe for deg eller ikke, avhenger av hvordan du ønsker å bruke tjenesten. De andre funksjonene som kommer med Norton 360, er det derimot ikke noe å trekke ned på. Dette er et utmerket og komplett sikkerhetssystem, som gjør det tryggere for hele familien å ferdes på nett.