Sånn fungerer refinansiering

Refinansiering er noe som de aller fleste sikkert har hørt om på et eller annet tidspunkt, men det er mange som ikke vet hva det er før de trenger det. Dette gjør at det er mange som ikke vet om det i tide, og kunne fått hjelp til å håndtere dårlige lån med høye renter mye tidligere, så her får du vite det du trenger å vite om refinansiering, sånn at du kan se om dette er noe som du faktisk trenger – uten at du vet det, eller at noen du kjenner gjør det og du kan tipse dem om det.

Det å ha styr på pengene våre og økonomien vår, er noe som de aller fleste ønsker seg, men fordi vi snakker alt for lite om økonomi, kan det noen ganger være vanskelig å vite hvordan man gjør det, eller hva man skal gjøre hvis ting har blitt litt dumt kanskje. Og her kan refinansiering være det verktøyet man ikke visste fantes, eller at man trengte. Rett og slett det som kan hjelpe deg med å få økonomien på rett kjøl igjen. Skikkelig deilig.

Hva er refinansiering?

Helt kort kan man si at refinansiering er definert som et lån man tar opp for å kunne betale ned andre lån – for eksempel mange små lån med en dårligere rente enn det man kan få med en refinansiering. Dette kan være noe som er aktuelt uansett om man har gamle forbrukslån, flere smålån man vil få betalt ned, gammel eller ny kredittgjeld med høy rente eller handlekontoer som man har opprettet forskjellige steder, som ofte også har dårlige renter.

Med en refinansiering låner man penger til å betale ut alle de andre lånene, og ofte er banken med på å hjelpe deg med å gjøre opp for de lånene man skal betale ut. Det vil si at man ofte ikke får pengene betalt på kontoen sin, sånn at man skal betale dem ut selv, men heller at banken ofte sørger for å betale ned gjelden du oppgir at du har når du sender inn søknaden sin. Dette virker kanskje litt teit, men det er faktisk det tryggeste, både for deg og for banken.

For når det kommer til et lån man tar opp fordi man har et dårlig eller i hvert fall et mindre bra forhold til økonomi, er det rett og slett ikke særlig smart for banken å betale ut pengene til deg for at du skal fikse det. Du har nemlig ikke noen særlig god autoritet i forhold til å bevise at det er det du kommer til å gjøre, så banken hjelper både seg selv og ikke minst deg, ved å nedbetale lånene du oppgir for deg, sånn at man ikke risikerer at du sitter enda dypere i det enn før.

Når man får en refinansiering, er det viktig å klippe opp kredittkortene sine og si opp eventuelle handlekontoer, sånn at man ikke har noen mulighet for å bruke penger man ikke har. Det er det som kreves hvis man ønsker å komme på rett kjøl igjen, og det er det absolutt verdt!