Veien mot investeringseventyret

Det å begynne med investering kan virke som tidenes mest tidskrevende prosjekt, men slik er det ikke. Du trenger faktisk ikke lese alle bøkene og se på alle TEDtalkene før du begynner. Det lønner seg selvfølgelig å skaffe seg en viss forkunnskap, men det er mye du kan få til uten å vite absolutt alt.

Så lenge du er klar over hva du ønsker å oppnå og er klar over den risikoen det innebærer er du kommet en lang vei. Her skal du få en liten guide til hvordan du kan komme i gang som førstegangs investerer.

Legg en slagplan

Det første du skal gjøre er å sette deg ned å legge en liten plan. Her skal du bruke litt tid på å vurdere dine egne behov og ønsker. Start med å tenke over hvor stor avkastning du ønsker og hvor raskt du ønsker den. Tenker du å spare over 10 år eller vil du kunne ta ut en avkastning allerede neste år? Dette er viktig spørsmål du må tenke over, ettersom dette avgjør hvilke investeringsmuligheter du burde vurdere.

Vurder hvor mye du ønsker å investere og hvor mye du er villig til å tape. Det er en risiko ved investering og det er viktig at du er klar over at denne risikoen eksisterer. Dersom du ønsker å ta ut pengene dine allerede neste år bør du for eksempel velge en investering som er mindre risikofylt. Lag deg en egen oversikt over mål, tid, budsjett og hensikt. På den måten vil det bli mye lettere for deg å finne ute hvordan du skal investere. Du kan lese mer på aksjeskole.com, dersom du ønsker å lære mer

Investeringsmuligheter og valg av plattform

Når du har svart på de tidligere nevnte spørsmål er du klar for å ta en titt på investeringsmulighetene dine. Har du satt deg langsiktige mål kan du for eksempel investere i et aksjefond. Er målene mer kortsiktig kan du vurdere å investere i verdiaksjer. Det er viktig at du er klar over formål og tidshorisonten slik at du ikke tar feil valg. Noen investeringsmetoder bruker lenger tid på å oppnå avkastning, mens for eksempel verdiaksjer, som ikke svinger like mye, gir deg mulighet for en lavere, men rask avkastning.

Nå som du har tatt en titt på mulighetene dine er det på tide å velge seg en investeringsplattform. Igjen er det mye å velge mellom og du må selv velge det som passer best for deg. Noen ønsker å gå direkte til banken, fordi dette virker tryggest, mens andre velger online plattformer. Igjen må du ta en titt på egne behov. Banker har for eksempel tettere oppfølging, men høyere gebyrer. Så her må du selv vurdere hva du har behov for.

Pass også på at investeringsplattformen tilbyr investering innenfor ønsket område. Det er for eksempel ikke alle plattformer som tillater investering i kryptovaluta, så om det er dette du ønsker å investere i må du ta en ekstra titt. Se etter tilleggsytelser som muligheter for CopyTrading, brukervennlighet og gebyrer. Finn en plattform som passer dine behov og velg deretter.