Snusen har tatt Norge med storm

Snus var før en ting som mest bare gamle gubber drev med, men i dag er det alt fra unge jenter og gutter, til kule hipstere, barneforeldre og bestemødre som velger snusen. Det er jo bedre å snuse enn det er å røyke og tallene fra helsedirektoratet viser at røyken i høyere og høyere grad blir erstattet med snus. Og selv om det er bra det, så burde man kanskje begynne å se på hvordan man skal hjelpe folk med å slutte å snuse også.

Det er mange i Norge som snuser. Det ligger noen ganske interessante ting inne hos snusdirect som handler om alt fra hvordan man skal oppbevare snusen sin, til hvordan vanene i Norge ligger an og hvilke tall helsedirektoratet har på snusingen til nordmenn. Noen av tallene man kan lese der inne er for eksempel at hele 32 prosent av menn mellom 25 år og 34 år snuser i Norge. I motsetning er det bare 12 prosent av kvinner mellom 25 år og 34 år som faktisk snuser.

Snus har lenge vært sett på som en gutteting, men det er et image som har forandret seg mye de siste årene og kanskje særlig de siste par årene. For selv om snus ikke akkurat er noe man burde drive med, er det likevel et bedre alternativ enn det er å for eksempel røyke, og det er mange jenter som har begynt å snuse i stedet for å røyke.

Nordmenn snuser mer enn noen gang før

Det er flere nordmenn som snuser nå enn noen gang før. Det er kanskje ikke så bra at folk snuser, men samtidig som at man ser at flere og flere begynner å snuse, så ser man samtidig at det er flere og flere som slutter å røyke. Det er uten tvil mange av dem som går over til å snuse, og selv om snus ikke er særlig sunt og man absolutt burde kutte ned på snusen, hvis ikke slutte helt, så er det mindre skadelig for kroppen og ikke minst omgivelsene, hvis man snuser sammenlignet med røyking.

Det er helsedirektoratet i Norge som holder oversikten over tallene når det kommer til røyking, snusing og ikke minst de virkningene som det har å nettopp snuse og røyke. De har tall som sier at omtrent 14% av de mellom 16 år og 74 år snuser hver dag, altså omtrent 600.000 mennesker. Det er sinnsykt høye tall og er noe som man burde se på. Tallene har som beskrevet over økt mye de siste årene, men det er faktisk en dobling siden 2017.

De som snuser, snuser faktisk rimelig mye også, noe som verken er bra for helsa eller for lommeboka og det er noe man burde se på ganske nøye, hvis man er snuser. Det er stor variasjon i forhold til hvor mye folk snuser, men tall fra helsedirektoratet viser at det nok snuses omtrent 10 poser snus hver eneste dag blant de som snuser. Det tilsvarer omtrent en halv boks med snus og det er ikke ubetydelige mengder. Skal du kanskje slutte å snuse?