Ta pulsen på nettet – hva bruker vi mest online akkurat nå?

I internettets barndom var det noen som spådde at det ville bli en døgnflue, og som vi vet i dag, så kunne man ikke tatt mer feil. Internett er kommet for å bli, men hva vi er opptatt av å bruke det til skifter hele tiden – som nettopp døgnfluer. Her skal vi se litt nærmere på hva vi bruker mest online akkurat nå.

Hverdagshjelp og nettvett

En betydelig faktor for hvordan vi bruker nettet i dag, handler om ting som kan hjelpe oss i hverdagen. Apps som forteller oss hvilket vær det er, hvordan det står til med økonomien, fysisk helse og nyhetsvarsler, er noe vi er blitt mer avhengig av. En positiv utvikling for hvordan vi bruker nettet, er at vi utviser mer nettvett.

Vi elsker å spille på nettet

Noe av det mest populære man gjør på nettet, er faktisk å spille spill. Det finnes spill i alle former og konsepter, og det gjør at så godt som alle kan finne en måte å spille på som de liker online. Du finner alt fra casinospill og brettspill til live fantasy-spill. Det er noe som alle har tilgang på, og i tillegg til at det er god underholdning, så er det også mange som opplever at det å spille på nettet kan ha noen klare sosiale fordeler.

Det er heller ikke sånn at alle alltid kan sosialere på normalt vis eller gå ut flere ganger i uken, og da kan det være gøy å ha Bingo på nettet tilgjengelig i stedet for fysisk bingo. Dette finnes det et utall av gode eksempler på, og det beviser rett og slett bare hvor høy status spill har som online underholdning. Dette er nok en av de aktivitetene på nett som vi ikke får nok av med det første.

Strømmetjenester holder stand

Det er jo også andre måter å bruke internett på, som er blitt mye mer populære enn man kunne forestille seg. Vi bruker mer tid på å finne filmer og tv-serier på nettet enn noensinne, og for mange er det godt selskap når man gjør andre ting, som når man spiser middag hvis man bor alene, eller som hvis man gjør andre ting i huset. Her skiller strømmetjenester seg jo markant fra spill på den måte at man ikke kan fokusere på noe annet når man spiller, og det er en langt mer aktiv form for underholdning.

Nå kommer det jo også hele tiden nye strømmetjenester på tv-benken her i Norge. Plutselig har vi fått tilgang på store, internasjonale tjenester som Disney+ og Amazon Prime Video, og Paramount+ er rett rundt hjørnet. Men hva gjør dette med den vanlige måten vi ser storfilmer på – altså på kino?

Det kan faktisk ha mye å si. Nå har også en rekke av de store produksjonsselskapene i Hollywood bestemt seg for å legge om modellen om hvordan nye filmer blir vist og når. Det har jo vært sånn lenge, ja helt siden vi samlet på VHS’er og DVD’er, at det tok en del tid fra en film gikk på kino, til den var tilgjengelig til hjemmemarkedet. Sånn er det ikke mer. Som regel har kinoene to uker med eksklusiv visning før strømmetjenestene hugger til. Nå er det dog sånn, at strømmetjenestene kommer til å få tilgang til en del nye filmer samtidig som kinoene. Nå som filmer blir sendt samtidig på strømmetjenester og kinoer, omtaler flere medier det som et svik overfor kinoene.