Hvordan tar man screenshot på en Mac?

Det er faktisk ikke vanskelig å bruke snarveier og smarte funksjoner på en Mac. En av de tingene folk lurer mest på hvordan man gjør, er å ta screenshot på en Mac. Her forklarer vi deg hvordan, så du kan få så mye som mulig ut av din Mac og lære deg effektive snarveier og funksjoner.

Sånn tar du screenshot

Det er ikke vanskelig å ta et screenshot på din Mac, du skal bare huske på hvordan du gjør det. Det er bare å lære seg en enkelt sekvens. Når du skal ta skjermbilde på Mac, så er det bare å trykke på command-tasten, shift og 4. Når du har gjort det, så kommer det opp et lite symbol som du kan strekke ut og bestemme rammen for skjermbildet. Når du slipper musen, så blir bildet tatt, og det kommer en lyd som ved et kamera. Det er altså utrolig enkelt å ta et skjermbilde på Mac.

Hva kan man bruke et skjermbilde til?

Vi bruker faktisk skjermbilder i en mye større grad enn man har gjort før. Det er nemlig sånn at mye av det vi gjør på nettet, er vanskelig å dokumentere. Noen ganger vil man også bare gjerne vise noen noe, som ikke kan kopieres med for eksempel bare tekst. s

Derfor trenger vi skjermbilder i en mye større grad enn før. Det er rett og slett fordi vi trenger skjermbilder for å dokumentere ting som vi gjør på maskinen. Hvis du for eksempel har et teknisk problem og det kommer opp en feilkode eller et bestemt bilde, så kan man lett ta et skjermbilde og dokumentere dette for noen som kan fikse det. Så er det nemlig lett å diagnostisere hva problemet går ut på.

Noen ganger har man også lyst til å dele noe med venner eller familie, eller kanskje på sosiale medier. Og da kan det være utrolig praktisk med et skjermbilde, som viser alt. Det er jo ikke alltid at man kan kopiere bare tekst, og hvis man vil vise en side eller et bilde, kan skjermbilde være løsningen.

Vi hadde ikke forestilt oss for bare få år siden hvor mye vi kom til å bruke skjermbilder, men nå er det noe de fleste av oss bruker hver dag. Når du bruker snarveien som vi har lært deg her, blir det dessuten mye lettere å ta skjermbilder når du trenger det. Snarveier gjør det nemlig effektivt å jobbe på Mac.

Flere smarte snarveier

Det finnes også mange andre smarte snarveier på Mac som du kan få fordel av og bruke i hverdagen. Så går det litt lettere. Hvis du skal kopiere noe så trenger du for eksempel ikke høyreklikke. Du kan bare trykke på command og c, så kopieres det feltet eller den teksten du har kopiert. Det samme gjelder når du skal lime inn noe. Da kan du trykke på command v, så limer den inn der markøren er.

Det er mye lettere å jobbe på Mac når man har oversikt over noen av de smarte snarveiene og funksjonene man kan bruke.