MacKeeper

Mange tenker at MacBook og Apple-enheter ikke er utstatt for virus og skadelige programvarer på nett. Dette stemmer ikke. Selv om Mac og Iphone er mindre sårbare enn PC-er og Android enheter, er det likevel en fare for at de kan bli påvirket av virus og angrep. De siste årene har brukertallet til Apple produkter gått opp, og dermed har også hacker funnet måter som kan skade disse enhetene.

For å skjerme deg selv og dine enheter fra angrep, anbefales det alltid å benytte ekstra beskyttelse på datamaskiner – selv på Apple-produkter. MacKeeper er et unikt verktøy som er designet for å beskytte disse enhetene samt øke hastigheten på din maskin. Vi skal gå nærmere gjennom hva MacKeeper egentlig er, hva programvaren kan tilby, samt hvor godt den egentlig fungerer.

Hva er MacKeeper?

MacKeeper er som sagt et verktøy skapt for å beskytte Apple-maskiner mot skadelige programvarer og andre virus. Den byr på en mengde ulike sikkerhetsfunksjoner og kan blant annet rense maskinen for reklameprogrammer og eksisterende virus. MacKeeper vil også maksimere ytelsen på din Mac, hvilket innebærer at den blir rask og effektiv, selv om det begynner å minke på diskplassen.

Blant tilgjengelig funksjoner kan vi nevne antivirus-skanner, rensing av reklameprogrammer, beskyttelse mot tyveri av ID, VPN-løsning, blokkering av reklamesporing, rensefunksjon, duplikatsøk, smart uninstaller, internminnerens samt en mengde andre praktiske løsninger. Vi skal gå nærmere innpå hva de ulike funksjonene innebærer og hvordan de presterer.

Duplikatsøk og rensefunksjoner

Duplicates Finder, eller duplikatsøk, er en praktisk funksjon som skanner MacBooken for dupliserte filer. Dette er et velkjent problem for Mac-brukere, og ofte tar filene opp unødvendig mye av lagringsplassen. Etter få minutter vil søket ha funnet frem en liste over duplikater som du kan gå gjennom.

Fra listen kan du enkelt velge om du ønsker å slette enkeltfiler, eller slette alle duplikatene. Det er også mulig så sortere listen etter antall duplikater og etter størrelse. Dersom du kun ønsker å beholde enkelte filer, kan du fravelge disse fra listen. Dette er en rask og effektiv måte å frigjør mer plass på din MacBook. Funksjonen oppleves som brukervennlig og meget praktisk.

MacKeeper kommer i tillegg med en Safe Cleanup, en rensefunksjon som skanner maskinen for søppelfiler. Dette inkluderer både midlertidige filer, logger, cacher, ubrukte e-postvedlegg og språkfiler. Dersom du bruker Apple Mail på din Mac, har du garantert en hel del vedlegg som tar opp mye av plassen på harddisken.

På få minutter vil Safe Cleanup ha skannet hele maskinen din, og fremstiller deretter en liste med sine funn. Du velger selv hvilke filer du ønsker å beholde og hva som kan slettes. Med disse to funksjonene vil du bli overrasket over hvor mye plass du egentlig har tilgjengelig på maskinen din.

Stopp reklamesporing

MacKeeper kommer også med en praktisk StopAd-funksjon, som stopper reklameprogrammer fra å følge med på hva du gjør på nett. StopAd fungerer som en utvidelse i nettleseren din, og du enkelt velge om du vil installere denne i innstillingene til programvaren. Denne fungerer godt på både Safari og Chrome.

Denne utvidelsen stopper annonsører fra å se hva du gjør på nettet, og du kan dermed hindre målrettet reklame om du ønsker. Funksjonen kan enkelt installeres og avinstalleres i nettleseren din. Du velger selv når du ønsker å ha denne påslått og funksjonen er intuitiv på den måten.

Mange benytter seg gjerne av separate blokkeringsprogrammer når de ønsker lignende funksjoner. Med StopAd kan du hindre reklamesporing så vel som blokkere annonser fra sosiale medier. Dersom du er lei av lange reklamer i nettaviser og på YouTube, vil en slik funksjon komme godt med. Ikke bare gjør den deg anonym mens du surfer, men den stenger i tillegg ute uønskede reklamer.

Antivirus-skanner

En av de mest populære funksjonene til MacKeeper, er den praktiske integrerte antivirus-skanneren. Den vil foreta en skanning av systemet på MacBooken, og detektere eventuelle virus, skadevarer eller skadelige filer. En skanning tar kun få minutter og maskinen vil automatisk overføre de potensielt skadelige filene til en «viruskarantene». Herfra kan du gå gjennom funnene og slette det du selv vil.

Slik blir du kvitt eventuelt skadelige filer som kan gjøre maskinen mindre sikker og langt tregere. Du for også en funksjon som beskytter deg mot identitetstyveri, hvilket er et stort pluss. Denne funksjonen fungerer på e-poster og vil automatisk kunne skanne innboksen din for potensielle datalekasjoner.

Det praktiske med denne funksjonen, er at du også får innsikt i hva som har blitt lekket og alle detaljene rundt den aktuelle lekkasjer. Dersom du har blitt påvirket, vil programvaren fortelle deg hva som bør gjøres, for eksempel hvor du bør bytte passord. Slik kan du være trygg på at dine personopplysninger ikke havner på avveie, og du vil alltid være oppmerksom på potensielle lekkasjer.

VPN fra MacKeeper

Velger du laste ned MacKeeper, får du også en integrert VPN med på kjøpet. Denne merket som «Private Connect». Selv om navnet i seg selv kanskje ikke tilsier at dette er en VPN, så er det altså det. Private Connect vil kunne kryptere din sensitive informasjon og sørge for at hackere ikke får tilgang til dette. Et fint tilskudd dersom du bruker offentlige WiFi og Hubspot.

Du velger selv om du ønsker at VPN-en skal slå seg på automatisk, eller manuelt. Du kan også nyte godt av de andre godene som kommer med en VPN, blant annet anonym surfing og tilkobling til servere i andre land. Slik får du tilgang på mye moro innhold fra verden over. Dersom du streamer på Netflix vil dette komme godt med.

Oppsummering

MacKeeper er en helhetlig sikkerhetspakke som kommer med en mengde gode funksjoner for dine Apple-produkter. Her får du alt-i-ett, og du slipper å laste ned enkelt programmer for å få tilstrekkelig sikkerhet på maskinen din. Med MacKeeper vil du kunne optimalisere maskinen din og surfe trygt, samtidig som du beskytter deg selv mot fremtidige angrep.