McAfee Total Protection

McAfee Total Protection har vokst seg frem til å bli et av markedets ledende antivirusprogrammer. Her får du et godt brukergrensesnitt, flotte og brukervennlige funksjoner, samt gode løsninger som gjør maskinen din tryggere. Som navnet sier, gir denne programvaren deg en komplett beskyttelse. Vi skal gå gjennom funksjonene slik at du kan bestemme deg for om dette programmet passer for deg.

Sikkerhetsfunksjoner

Først og fremst er McAfee Total Protection et antivirusprogram som sørger for å beskytte deg mot skadevare, virus og spionvare. Men du får også ekstra beskyttelse dersom du kommer over sårbare eller mistenkelig nettsider. Slik kan du forhindre potensielle angrep på maskinen din, og du kan føle deg tryggere når du surfer på nett.

Hacker er ikke et nytt fenomen, men med årene har de utviklet seg og skapt smarte metoder for å skade programvarer. Uansett hva du bruker maskinen din til, er det derfor viktig at du har et godt antivirusprogram som kan forhindre slike angrep. De moderne antivirusprogrammene kommer også med flere funksjoner som øker ytelsen til maskinen din.

McAfee Total Protection er nemlig ikke bare et antivirusprogram. Som navnet sier skal denne programvaren gi deg komplett beskyttelse, og dette innebærer kryptert lagring, passordadministrator, brannmur og optimaliseringsverktøy for maskinen din. Disse ekstra funksjonene sørger for at du kan surfe sikkert, uavhengig av hvilke sider du besøker.

Når vi surfer på nett legger vi ofte fra oss digitale spor og personlige detaljer. Dette kan for eksempel være i forbindelse med netthandling eller nettspilling. Har du barn som også bruker maskinen, er det desto viktigere å få på plass et godt antivirusprogram. Barn er gjerne ikke like flinke med å avgjøre hvilke sider som er trygge og ikke. Med McAfee Total Protection kan du være sikker på at de minste ikke utsetter maskinens sikkerhet på mistenkelige nettsider.

Virusskanning

Når McAfee Total Protection gjennomfører et skann for virus, kan du velge mellom to ulike typer skanninger. Enten en komplett skanning, eller et hurtigskann. Et hurtigskann går som sagt mye raskere og vil kun gjøre et overfladisk søk etter skadelige filer. Dette er et godt verktøy til hverdagslig bruk, som gjør det enkelt å plukke opp potensielt nye virus.

En komplett skanning vil derimot gjør et langt grundigere søk av maskinen din. Dette tar noe lengre tid, og kan derfor gjøre på en ukentlig eller månedlig basis. Underveis vil maskinen gi beskjed om hvilke områder som blir skannet, slik at du kan følge med på prosessen dersom du ønsker dette.

Når skanningen er ferdig, vil McAfee Total Protection automatisk slette de skadelige filene og programvarene. Du får altså ikke muligheten til å gå gjennom å kontrollere de infiserte filene på egenhånd. Noen programmer tilbyr en såkalt «karantene» for de aktuelle filene, hvor du etterpå kan gå gjennom og kontrollere funnene. Dette får du altså ikke muligheten til med McAfee Total Protection.

Hvis du derimot ønsker å finne ut av hva programvaren har foretatt seg, får du en endelig rapport etter skanningen. Denne finner du tilgjengelig under Security Report. Du får altså en viss form for innsikt, noe som for de aller fleste forbrukere vil være tilstrekkelig. Noen ønsker gjerne å gå gjennom filene på egenhånd, men dette er strengt tatt ikke nødvendig. Programvaren gjør det godt i den komplette skannen, og vil i gjennomsnitt finne 99 % av alle infiserte filer og virus.

Optimaliseringsverktøy og passordadministrator

Som tidligere nevnt får du også med diverse optimaliseringsverktøy med McAfee Total Protection. Dette inkluderer blant annet en hurtigrens som fjerner unødvendige cookies, midlertidige filer og diverse informasjonskapsler. Du kan selv velge hvilke system som skal skannes for slike filer, enten dette er i nettleseren eller i e-postprogrammer.

Hurtigrensen gjør seg ferdig på få minutter, og her kan du potensielt frigjøre mye plass på maskinen. Det er utrolig hvor mange informasjonskapsler som lagrer seg over tid, og disse kan ta opp enorme mengder lagringsplass. Sliter du med en treg maskin eller en PC som har urovekkende lite plass igjen på harddisken? Da kan en hurtigrens være et godt hjelpemiddel.

Passordadministrator får du i form av True Key. Dette følger med hvert eneste abonnement og fungerer utmerket på både Android, iOS, Mac og PC. Her kan du lage et hovedpassord samt få en oversikt over alle nettstedene du har lagret innloggingsdetaljer. Dette gjelder også digitale lommebøker og autoutfylling.

I tillegg vil funksjonen informere deg om eventuelle datalekkasjer og usikrede nettsteder. Dersom du har passord lagret her, vil det være lurt å slette dette og eventuelt endre passord. True Key gir deg en meget god innsikt i dine passord og kontrollpanelet er både brukervennlig og intuitivt. Mange glemmer gjerne hvor mange steder passordet deres er lagret, og da kommer True Key godt med.

WebAdvisor

Som tidligere nevnt vil også McAfee Total Protection sørge for å varsle deg om mistenksomme nettsider og vedlegg. Dette kommer i form av WebAdvisor-funksjonen. Dersom du beveger deg inn på nettsted som oppfattes mistenksomme, vil funksjonen gi deg et varsel og forklare hvorfor denne nettsiden potensielt kan være farlig. I tillegg hindrer den nedlastning av vedlegg, noe som er praktisk dersom du har barn i hus.

Når barn bruker datamaskinen, kan de ha vansker med å skille mellom mistenksomme og troverdige lenker og vedlegg. Med WebAdvisor kan du lære barna å unngå nettsider som funksjonen advarer mot, og med tiden vil dømmekraften deres også forbedres. WebAdvisor kan lastes ned som en utvidelse i nettleseren din, og fungerer like godt på både PC og MAC.

Oppsummering

Alt i alt er McAfee Total Protection en god programvare med flere praktiske funksjoner. Det eneste vi kan trekke ned på er mangelen for muligheter til å gå gjennom virus-filer på egenhånd. Dette er strengt tatt ikke en funksjon som er nødvendig, men noen brukere ønsker gjerne å kontrollere funnene etter en anti-virus skann.

De andre funksjonene til McAfee Total Protection fungerer helt plettfritt og sørger for en trygg og sikker ferdsel på nett. Du vil være beskyttet mot virus og hacker, og WebAdvisor sørger for å gi deg varsler mot mistenksomme nettsider i sanntid. Har du barn i familien som bruker maskinen, vil McAfee Total Protection være et godt og nyttig alternativ.