Norton Antivirus Plus

Norton er kjent for å levere sterke og optimaliserte programvarer for full beskyttelse – deres antivirusprogram skuffer heller ikke. Programvaren kan kjøpe med hele fire ulike dekningsgrader, slik at du kan skreddersy funksjonene etter dine behov. Norton Antivirus Plus er den høyeste dekningsgraden og gir deg alt du trenger av beskyttelse og optimaliseringsverktøy.

Vi skal gå nærmere innpå de ulike funksjonene og hvordan disse presterer. Blant utvalget kan vi nevne en passordadministrator, brannmur for både Mac og PC, foreldrestyring, VPN, sikkerhetskopiering i skyen og ikke minst et antivirusprogram. Dette er kun noen av fordelene og godene som kommer med Norton Antivirus Plus.

Trusselbeskyttelse

Det snakkes ofte om barn og deres manglende evne til å skille mellom sikre og usikre nettsider. Men sannheten er at internett-hackere blir smartere og smartere, og nå er det vanskeligere enn noen gang å skille de trygge fra de utrygge sidene fra hverandre. Dette gjelder også skadelige vedlegg som ofte kommer sammen med spam e-poster.

Mange opplever å motta e-poster som tilsynelatende virker ekte og reelle. Da er det fort gjort å åpne vedlagte filer og vedlegg, uten å tenke så mye over det. Men spam via e-post blir vanskeligere å oppdage og til og med spamfilteret svikter i ny og ned. Med Norton Antivirus Plus sin trusselbeskyttelse, vil du får varsler dersom du er i ferd med å åpne et mistenksomt vedlegg.

Trusselbeskyttelse vil nemlig bidra med å øke sikkerheten din og beskytte dine enheter. Funksjonen er særlig effektiv mot internett-trusler, som kan komme både i form av usikre nettsider, vedlegg på e-post og vedlegg på Facebook. Har du først fått et slikt skadelig vedlegg lastet ned på maskinen din, vil trusselbeskyttelsen sørge for å sile ut disse og varsle deg om dem.

De siste årene har flere opplevd mistenksomme meldinger fra venner og bekjente på sosiale medier. Som regel er dette en form for spam som automatisk sendes videre til din kontaktliste dersom du åpner vedlegget. Slik er sirkelen i gang, og det kan være vanskelig å bli kvitt slike virus. Med trusselbeskyttelse vil bli varslet før du trykker på mistenksomme vedlegg, og dermed skjerme deg selv og dine bekjente for skadelige filer.

Passordadministrator

Du får også med en praktisk passordadministrator, eller en «Password Manager». Dette er et verktøy som enkelt og sikret behandler, administrer og generer dine passord. I tillegg vil den beskytte din kredittkortinformasjon og andre bankdetaljer du legger igjen på nettsider. Dette gjelder også brukernavn og passord.

Når du ferdes på nett vil du legge igjen viktige detaljer over alt. Dette tenker vi gjerne ikke over i hverdagen og det er lett for å glemme hvor mange steder vi har lagret passordene våre. Handler du for eksempel på nett? Da vil du mest sannsynlig ha opprettet en bruker på diverse nettbutikker. Hvis du spiller på nett har du sikkert gjort det samme.

For de som handler mye nett, kan det føles tungvint å måtte legge inn kort detaljene sine stadig vekk. Da er det fristende å lagre denne informasjon på nettsiden, slik at kjøpet blir mer sømløst og raskere neste gang. Noen nettsteder tilbyr mobilbetaling, og da slipper du selvfølgelig dette. Men mange nettsider opererer fortsatt med en klassisk kortbetaling.

Skulle nettsiden bli utsatt for et angrep eller en lekkasje, vil tredjeparter kunne få tilgang til de lagrede brukernavnene, e-postene og kortdetaljene på siden. Faren med dette er at mange ofte bruker samme e-post og passord på flere sider, og da vil hackerne i teorien kunne ha tilgang til dine profiler på en rekke sider.

Hvordan fungerer Password Manager?

Med passordadministrator, vil du få en enkel oversikt over alle sidene du har lagret passord, bankdetaljer og annen brukerinformasjon. Mange blir ofte sjokkert over å se hvor mange steder de har lagt igjen informasjonen sin. Fra kontrollpanelet kan du administrere passordene dine, og slette dem fra gamle nettsider du ikke lenger bruker.

Passordadministratoren vil også varsle deg når aktuelle nettsider har blitt utsatt for et angrep eller en lekkasje. Jo fortere du får skiftet passord i en slik situasjon, desto mer sikker og trygg er du. Derfor er et passord manager gull verdt for alle som handler på nett eller bruker innloggingsdetaljer.

Brannmur og sikkerhetskopiering

I tillegg vil du få en smart brannmur som fungerer like godt på Mac og PC. Brannmuren vil kunne overvåke kommunikasjonen som skjer mellom din og andre maskiner. Hvis brannmuren oppdager mistenksom eller uautorisert trafikk, vil den kunne blokkere dette. Dette kommer godt med om du bruker offentlige nettverksforbindelser.

Sikkerhetskopiering i skyen er også en unik fordel. Vi tar mer bilder enn noen gang før, og ofte er maskinene våre fylt opp av viktige dokumenter. Dette kan være alt fra skolearbeid, jobbfiler, dokumenter om hus og regninger. Skulle maskinen få skader på harddisken eller mot formodning bli stjålet, er det godt å ha alt av viktige dokumenter og bilder lagret.

Med Norton Antivirus Plus får du sikkerhetskopiering i skyen, slik at du alltid har tilgang på dine viktige dokumenter og filer. Dette er et forebyggende tiltak noe alle har behov for. Skulle du bli utsatt for løsepengevirus, vil en slik sikkerhetskopiering også kunne redde deg fra situasjonen.

Oppsummering

Norton Antivirus Plus er et antivirusprogram med flere goder og ekstra funksjoner. Her får du alt du behøver for å sikre deg selv mot virus og angrep, samt andre forebyggende funksjoner og tiltak. Foreldrestyringen kommer godt med for barnefamilier, og lar deg slappe av mens barna trygt kan surfe rundt på barnevennlige nettsider.

Det blir vanskeligere å skille mellom sikre og usikre nettsider, og ofte er ikke vår egen dømmekraft god nok til å fange opp mistenksom aktivitet. Med Norton Antivirus Plus trenger du aldri mer bekymre deg for skadelige virus, filer, vedlegg og datalekkasjer.

Uansett om du kun surfer, handler eller spiller på nett – Norton Antivirus Plus vil sikre deg og dine enheter. Ikke la dine personlige detaljer komme på avveie, og sørg for å skaffe deg et godt antivirusprogram. Med Norton Antivirus Plus får du flere tilleggsfunksjoner som også kommer godt med i hverdagen for en sikker nettopplevelse.