Norton Secure VPN

Norton Secure VPN er en av markedets mest populære VPN-tjenester. Her får du tilgang til servere i 28 ulike land, anonym surfing, blokkert annonsesporing og ikke minst tilgang mens du er på reise. Vi skal gå nærmere innpå de ulike funksjonene til Norton Secure VPN, slik at du kan avgjøre om dette er det riktige valget for dine enheter.

Vi ser på brukervennlighet, antall servere og hastigheten til tjenesten. Dette er alle viktige aspekter som burde vektlegges når du skal finne din perfekte VPN-leverandør. Norton er kjent for å levere sømløse og gode tjenester, og forventningene til Norton Secure VPN er derfor høye.

Antall servere

Norton Secure VPN har ulike servere i hele 28 forskjellige land. Antall servere i hvert land kan variere noe, men vi ser i hovedsak at hvert land har rundt to server-plasseringer. Det er viktig med et godt antall servere når du skal velge deg en VPN-leverandør. Jo flere servere, desto raskere hastighet. Når mange brukere benytter seg av samme server, vil det naturligvis gå tregere. Derfor er det viktig å velge en leverandør med mange valgmuligheter.

I tillegg er det viktig å se på beliggenheten til serveren. En leverandør kan ha så mange servere de bare vil, men hvis disse serveren kun befinner seg i et land, vil du kun ha muligheten til å koble deg til det aktuelle landet. Derfor er det viktig at serverne er plassert rundt om i en mengde ulike land, slik at du får mest nytte av tjenesten.

Blant de 28 ulike landene tilgjengelig hos Norton Secure VPN, kan vi blant annet nevne Norge, Australia, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Irland , Tyskland, Sverige, USA og Japan. I tillegg finnes det en rekke andre land du kan koble deg til. For nordmenn er det dog som regel viktig at Norge er at alternativ, slik at du kan se på norsk TV og besøke norske nettsider når du er på ferie.

Jo flere servere og beliggenheten som er tilgjengelig, desto bedre personvern og tilgang på innhold får du. Norton Secure VPN byr ikke bare på mange servere og ulike beliggenheter, men de har beliggenheter og land som er aktuelle for de fleste nordmenn. Her får du dekket hele Skandinavia samt store deler av Europa og de største landene i verden.

Brukervennlighet på Norton Secure VPN

Uansett om du er ny til bruken av VPN, eller har brukt lignende tjenester tidligere, brukervennlighet er alfa og omega. Dette vet Norton og deres vektlegging på brukervennlighet kommer tydelig frem. Det er tydelig at leverandøren har brukt mye tid på å gjøre tjenesten sin så enkel å bruke som overhodet mulig. Dette er også konsistent på tvers av iOS, Android, PC og Mac.

Særlig kommer servere-listen godt frem og er enkel å finne frem til. Etter du velger ditt foretrukne land, blir du automatisk koblet til den raskeste serveren. Dette betyr at du slipper å bla gjennom de ulike valgmulighetene på egenhånd, og du trenger ikke gjette deg frem til hvilken server som er minst travel akkurat nå.

I tillegg blir du også automatisk koblet til når du er på farten og bruker usikrede nettverk og hotspot. Du kan derfor alltid være trygg på at din personlige informasjon ikke havner på avveie, selv når du sitter på flyplasser, kafeer eller restauranter. Skulle tilkoblingen brytes, vil VPN-en sørge for utmerket beskyttelses, til tross for den brutte kontakten.

Innstillingene er enkle å forstå seg på og hele brukeropplevelsen er meget intuitivt. I tillegg vil du kunne se snarveier til de mest brukte funksjonene, hvilket kommer godt med nybegynnere. Alt i alt oppleves Norton Secure VPN svært brukervennlig og den kommer med en mengde praktiske, funksjonelle og innovative løsninger for en sømløs bruk.

Hastighet

Når du bruker en VPN, vil hastigheten være noe du fort merker deg. Ingenting er mer irriterende enn en hakket video eller en serie som laster i evigheter. Med Norton Secure VPN kan du være trygg på at streamingen går sømløst for seg, selv når du ser i HD. Hastigheten er hakket bedre på PC og Mac enn på mobile løsninger, men ikke nok til at dette trekker mye ned.

Du ønsker selvfølgelig at VPN-en skal ha en hastighet som er identisk med din vanlige internetthastighet. Selv om en VPN kan bruke noe lengre tid, ettersom den må kryptere dataene dine, presterer Norton Secure VPN fortsatt godt på dette området. Dersom du vil ha høyest mulig hastighet, gjelder det å velge en VPN med flest mulige servere.

I tillegg er det viktig å merke seg at hastigheten kan variere noe, alt ettersom hvor i verden du befinner deg. Men generelt ser vi at Norton Secure VPN presterer godt over hele linjen, med en noe lavere hastighet i England enn i resten av verden. Du vil nok ikke oppleve irriterende venting eller avbrudd, uansett hvilken strømmetjeneste du bruker.

Oppsummering

Med Norton Secure VPN kan du surfe anonymt og få tilgang til en mengde spennende innhold fra ulike land. Du kan være trygg på at personvernet ditt beskyttes og at du ikke kan bli sporet opp av tredjeparter og nettbaserte annonsører. Med den automatiske tilkoblingen kan du også nyte godt av ditt foretrukne innhold, selv når du er på farten.

En stor fordel er det at Norton Secure VPN blokkerer annonsesporing. På nett blir sporet av nettbaserte annonsører som ønsker å gi oss målrettede annonser og reklamer. Dette unngår du med en VPN. I tillegg sørger tjenesten for meget god kryptering og du kan surfe helt trygt uansett hvilke enheter du benytter deg av.

Hastigheten og brukervennligheten er det heller ingenting å utsette på. Med Norton Secure VPN kan du se på akkurat det du vil og få tilgang til innhold som eller ville vært utilgjengelig. Hvis du ønsker en VPN med mange servere og beliggenhet, samt en rask tilkobling, kan Norton Secure VPN være det rette valget for deg.