Malwarebytes

Ønsker du optimal beskyttelse av maskinen din? Da kan Malwarebytes være det rette alternativet. Du har kanskje sett at antivirusprogrammer annonserer med 99 % effekt, og dette er selvfølgelig et meget godt tegn. Men hva med den siste prosenten? Det er nettopp denne prosenten Malwarebytes er skapt for å lokalisere.

Malwarebytes kan nemlig brukes til å fjerne skadevarer, altså skadelige programvarer, som klassiske antivirusprogram ikke alltid klarer å oppdage. Mange bruker derfor Malwarebytes i tillegg til sitt vanlige antivirusprogram. En stor fordel er det at du kan benytte deg av Malwarebytes helt gratis i en prøveperiode.

Gratisversjonen vil være aktiv i 14 dager, og vil gi deg en god innsikt i hvordan programvaren fungerer. Har du allerede et antivirus installert, vil Malwarebytes kunne brukes til å finne ytterlige skadelige programvarer på maskinen din. Er du fortsatt usikker på om du har behov for Malwarebytes? Da bør du lese videre – vi skal gå gjennom funksjonene fra a til å.

Funksjoner og sikkerhet

Malwarebytes gir deg ikke det mangfoldet av optimaliseringsverktøy som andre antivirusprogram gir. Men likevel har de blitt en av markedets mest populære leverandører i kampen mot virus og skadelige programvarer. Dette er fordi Malwarebytes klarer å fange opp virus og programvarer som de andre antivirusene ikke ser.

Du valget mellom tre ulike typer skanner, hvor «hyperskanningen» er et populært alternativ. Her får du en hurtig og rask skanning, uten at det går på bekostning av dybden. Trusselskanningen er også mye brukt, særlig i kombinasjon med sanntidsbeskyttelse. Skulle du bevege deg innpå et nettsted som andre programmer ikke fanger opp som en trussel, kan du være trygg på at Malwarebytes varsler deg om dette.

Malwarebytes er på mange måter et ekstra sikkerhetsnett når du surfer på nett. Du får ikke funksjoner som øker ytelsen på maskinen eller administrer passord, men du kan være helt sikker på at den ikke overser skadelige virus og programmer. Blokkeringen av mistenksomme nettsider og vedlegg fungerer derimot sømløst, og her behøver du ikke laste ned en utvidelse til nettleseren.

Brukervennlighet

Når Malwarebytes oppdager virus, vil dette settes i en automatisk karantene. Du vil deretter få et varsel hvor du kan gå gjennom de aktuelle filene. På den måten kan får du full innsikt i hva programmet har oppdaget. Dette kommer særlig godt med om du bruker gratisversjonen, og ønsker å finne ut hva ditt eksisterende antivirusprogram har oversett.

Selve programmet er meget brukervennlig, og du kan skifte mellom enkle og avanserte innstillinger. For nybegynnere vil de enkle innstillingene være tilstrekkelige, mens de erfarne kan nyte godt av de avanserte mulighetene. Kontrollpanelet er oversiktlig, og varslene blir kategorisert for en sømløs flyt.

Malwarebytes brukes av flere brukere verden over, både privat brukere så vel som bedrifter. Derfor er det viktig at de har en god supporttjeneste. Skulle du ha et spørsmål eller oppleve et problem, kan du benytte deg av en praktisk søkbar indeks. Her finner du nyttige guider samt diverse brukerveiledninger.

Guidene og veiledningene er delt opp i ulike kategorier, slik at du enkelt kan finne det u er på jakt etter. I tillegg kan du nyte godt av videoinnhold som gjør det enkelt å lære mer om de avanserte innstillingene. Brukergruppen til Malwarebytes er stor, da programmet er kompatibelt med både PC, Mac samt Android og iOS enheter.

Atferdsanalyse-skanner

Hackere og datasnokere blir stadig vekk mer avanserte og smarte. Du har sikkert opplevd å få tilsynelatende troverdige meldinger fra venner på SoMe eller e-poster, som senere viser seg å være virus. Ofte følger slike meldinger med seg skadelige vedlegg, som kan være vanskelig å fjerne fra maskiner og mobile enheter.

Programmer du laster ned fra nett, kan også føre med seg slike virus. Det kan gjerne ta tid før du oppdager at programmet ikke er like trygt som først antatt. Da vil Malwarebytes sin adferd analyse-skanner komme godt med. Denne skanneren vil nemlig kunne blokkere programmer som oppfører seg merkelig eller mistenkelig.

For å være ekstra beskyttet når ferdes på nett, er det alltid viktig med et godt antivirusprogram. Men disse programmene klarer ikke alltid å fange opp alt som lastes ned til maskinen din. Malwarebytes kan derimot fungere som enda et sikkerhetsnett, og sile ut skadelige programvarer som har festet seg til maskinen eller enheten din.

Gratisversjon

Hvis du er i tvil om Malwarebytes er rett for deg, kan du alltid benytte deg av gratisversjonen. Da vil du kunne teste ut funksjonene og sjekke hvorvidt ditt eksisterende antivirusprogram klarer å gjøre jobben på egenhånd eller ikke. Malwarebytes kommer i to versjoner, hvor en av dem er markert som Premium.

Premium versjonen koster penger, men med gratisversjonen får du teste ut de avanserte funksjonene i 14 dager. Dette vil gi deg nok tid til å finne ut om Malwarebytes er aktuelt for deg eller ikke. Du vil raskt oppdage at du kan velge mellom ulike språk, hvor norsk er et av de tilgjengelige alternativene. Dette kommer godt med for nybegynnere som ikke er kjent med de ulike uttrykkene.

Med prøveversjonen får du tilgang til alle funksjonene som kommer med en Premium-dekning. Bruk denne tiden godt til å gjøre deg kjent med programvaren. Du kan alltid avbryte når prøvetiden er ferdig, dersom du ikke lenger ønsker å ha Malwarebytes installert.

Oppsummering

Malwarebytes fungerer som en ekstra beskyttelse for din datamaskin. Dette er programmet som klarer å fange opp den resterende prosenten andre antivirusprogram ikke klarer å finne. De skadelige programvarene vil bli oppdaget, og du vil dermed sitte igjen med en langt tryggere og sikrere datamaskin.

Malwarebytes fungerer optimalt på alle plattformer og enheter – enten du bruker mobilen eller datamaskiner. Skulle du møte på et problem, har programvaren gode support muligheter. Her kan du søke deg frem til problemet ditt, og ofte finne detaljert videoinnhold med veiledning og hjelp.

Du velger selv når du ønsker at Malwarebytes skal bli aktivert, og varsler kan du slå av direkte i programmet. Hvis du ønsker en optimal beskyttelse av dine personlige detaljer, er det verdt å teste ut Malwarebytes. Du kan laste ned en gratisversjon i en prøveperiode, så her har du ingenting å tape.