TunnelBear VPN

TunnelBear ble grunnlagt i 2011 og har derfor vært på markedet i syv år. Dette er en VPN-tjeneste med servere i 20 forskjellige land og en mengde brukere verden over. TunnelBear er ofte førstevalget til nybegynnere, da prisen er lav og brukervennligheten god. Vi skal se nærmere på de ulike funksjonene til VPN-leverandøren.

Vi går gjennom antall severe, hastighet, brukervennlighet, pris og kundeservice. Dette er alle viktige aspekter som spiller en stor rolle for din brukeropplevelse. Uansett hva du ønsker å bruke VPN-en til, er det viktig at tjenesten leverer høyt på disse områdene. Vi tar et dypdykk i tjenesten og ser hvordan den presterer sammenlignet med andre alternativer på markedet.

Brukervennlighet

Først og fremst må det nevnes at TunnelBear er et særdeles brukervennlig og intuitivt program. Designmessig er merkevaren veldig innbydende, takket være den søte bjørnen som bærer logoen. Det er enkelt å forstå deg på programvaren, hvilket gjør den til et ypperlig valg for nybegynnere.

Selve nedlastingen er enkel, rask og problemfri. Du får en oversikt over tilgjengelige servere verden over, gjennom et bedårende design med tunneler. Tunnelene markere de ulike landene, og du kan enkelt scrolle deg rundt på kartet til du finner ditt foretrukne land. Heretter kan du velge en server, eller la TunnelBear automatisk velge den hurtigste serveren tilgjengelig.

Bruker du TunnelBear på mobilen, vil du oppdage en underholdende grafikk når du har koblet deg på serveren. Da vil nemlig bjørnen brøle – en artig effekt som trekker opp brukeropplevelsen. Menyen er også brukervennlig og her finner du nyttige lenker som forklarer hva de ulike funksjonene betyr og hva de kan brukes til.

Oppsummert er brukervennligheten upåklagelig. Selv for den erfarne kan TunnelBear oppleves som et friskt pust, og det er godt å se at VPN-tjenester ikke behøver å være avanserte for å levere gode tjenester. Skal du bruke VPN for aller første gang er TunnelBear et ypperlig førstevalg.

Kundeservice

Når du velger deg en ny VPN, er det viktig å sjekke hvilke kundeservice-muligheter som er tilgjengelig. Mange tenker gjerne at dette kun er nødvendig ved installering, men det kan fort oppstå situasjoner hvor det blir behov kundestøtte. Dette kan for eksempel være endring i sikkerhetsprotokollen, problemer med oppkobling til serverer eller konfigurering av VPN på ruter.

Det er ikke alltid du har behov for kundestøtte, men når du først møter på et problem er det godt å vite at de er tilgjengelig. Du kan skille en god og dårlig kundeservice fra hverandre, ved å se på tilgjengelighet og hvor raskt du får svar på henvendelsen din. TunnelBear operer med et kontaktskjema og et e-postsystem.

Før du kontakter kundeservice, er det lurt å gå gjennom FAQ-seksjonen til TunnelBear. Denne er nemlig særdeles omfattende og sjansene for at du finner svar på ditt spørsmål er store. I tillegg til svar finner du også strategier og alternativer til hvordan du kan løse en mengde eventuelle problemer.

For å kontakte kundestøtte, fyller du enkelt inn et kontaktskjema. Deretter vil du bli kontaktet på e-post. Vi skulle gjerne sett at TunnelBear hadde en live chat funksjon, men e-post-ordningen fungerer også smertefritt. Du vil naturligvis ikke få et umiddelbart svar, men innen 24 timer skal de fleste henvendelser være besvarte.

TunnelBear pris

Pris er viktig både for erfarne og for nybegynnere. For de som enda ikke har prøvd en VPN, vil det være viktig at prisen er overkommelig. Slik kan nybegynnerne teste ut de ulike funksjonene og finne ut om en VPN er rett for dem, uten at lommeboka får svi. For de erfarne er det som regel mest viktig at de får et godt utvalg av tjenester for prisen de betaler.

Prisen på TunnelBear vil variere alt ettersom når du kjøper tjenesten. Du kan være heldig å komme over et godt tilbud. Men her finnes det også en gratisversjon for de som ikke bruker VPN så ofte, eller for de som vil teste ut tjenesten. Denne gratisversjonen gir deg 500MB data hver måned, og du vil få tilgang til alle serverne.

For mer data kan du velge mellom to av betalings-pakkene. Den ene kalles for Giant og den andre Grizzly. Dersom du velger Giant vil du betale per måned, mens Grizzly er et årlig abonnement. Hvis du vet at du kommer til å bruke TunnelBear ofte, vil Grizzly være det mest lønnsomme alternativet. Dette er nemlig 50 % billigere sammenlignet med 12 måneder med Giant.

Hastighet

Hastighet er noe av det viktigste med en VPN. Det er på sett og vis dette som avgjør hvorvidt du får en god brukeropplevelse eller ikke. TunnelBear fungerer godt og har en god hastighet. Du kan til og med skru på den praktiske funksjonen «TCP Override», for å bedre stabiliteten din. Dette kommer godt med dersom du skal se på videoer eller benytte deg av strømmetjenester.

Med funksjonen slått på slipper du å bekymre deg for avbrudd under filmer og serier. Det er ingen hemmelighet at frakobling kan forekomme, men med TCP Override er du mer sikret. TunnelBear gir deg en generelt god hastighet, men dette kan variere alt ettersom hvilke servere du bruker og hvor du befinner deg.

Amerikanske servere presterte noe dårligere i tester, mest sannsynlig grunnet populariteten til disse serverne. Du kan likevel være trygg på at hastigheten vil være tilfredsstillende nok, slik at du får sett på det innholdet du ønsker deg uten avbrytelser.

Servere TunnelBear

Til slutt er det viktig å se på servere. Her gjelder det også å ikke bare se på antall tilgjengelige land, men også hvor mange servere som befinner seg i hvert land. TunnelBear gjør det godt på begge områdene, med over 20 tilgjengelige land og en mengde servere. Her finner du de mest populære og største landene, hvilket åpner dørene for en mengde muligheter.

TunnelBear vil automatisk koble seg til den raskeste serveren, hvilket er en stor fordel. Da slipper du å bla deg gjennom lange lister for å finne det minst travle alternativet. TunnelBear er et godt alternativ for nybegynnere, med en ypperlig brukervennlighet, god hastighet og et mangfold av servere og land å velge fra.